1429 – 2008 Kurban Organizasyonu

Embarking on its 3rd year, the Mahmud Es’as Cosan Foundation once again this year organized the slaughtering of Qurban with followed by the adequate distribution to the truly needy people of Indonesia.

This year, slaughtering took place on the 8-10 December over a period of 18 hours. Accompanied by the reading of the name of each donator to each Qurban, a total of 7930 sheep were slaughtered.

Separated each into 6 pieces, the Qurban sheep were individually packaged and sent to Indonesia as a total of 47,580 pieces. In every package was the following message to the people of Indonesia whom it would be delivered to;

Mahmud Es’ad Cosan Foundation loves you.
      Love Allah (s.w.t.) and read His message.
      The Holy Qur’an, Surah; Insan, Ayah; 8-10

In order to strengthen the work of the MEC foundation and to ease organization, a foundation named SERVER FOUNDATION INDONESIA has been established in Yogyakarta region. This foundation played an active and very important role in this year’s distribution and insaAllah will continue to do so as we require assistance in region in many years to come.

After shipment and long custom procedures in Jakarta the containers were available for distribution and immediately delivered to distribution city of Yogyakarta, until they handed to final receivers the Qurban meats maintained -21°C state.

The majority of this year’s Qurban was distributed to earthquake victims in Yogyakarta due to its obviously visible poverty. The smiling faces and happiness of the people receiving the Qurban meat was always present and a major motivation for everyone.

Through the use of 8 trucks and a team of 120 people, the Qurban was distributed to Yogjayakarta City, Bantul, Sleman, Gunung Kidul & Kulon Progo. Over the course of 5 days, the meat was successfully distributed and handed to those in real truly need.

Throughout distribution, Yogyakarta’s top ranked local authorities and the daughter of the Yogyakarta Region Sultan Hamengkubuwono followed activities personally and expressed pleasure and admiration on many events.

The distribution by MEC Foundation was followed by a group of approximately 20 reporters. The work of the Foundation was covered widely and published in Indonesian media in newspapers and tv channels.

Well-known MEC Foundation and Server Foundation were praised by local population and they appreciated the donation which was mainly from Turkey.

Adding this year’s 47,580 families to which Qurban was distributed, to the previously helped 70,000 families, the MEC Foundation has now distributed Qurban meats to a total of 117,000 families in Indonesia.

Dedicated to the work and teachings of the late Prof. Dr. Mahmud Es’ad Cosan, we at the MEC Foundation are determined to continue our work into the coming years to wider communities who are in truly need with your support.

Lastly, we would like to thank everyone and send the prayers and warm wishes of our tens of thousands of Indonesian brothers & sisters to the people who make this organization happen by donating their Qurban.

MEC FOUNDATION

1429-2008Mahmud Es’ad Coşan Vakfımız, kurban ibadetinizi layıkıyla yerine getirmek ve kurban etlerini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kurban Organizasyonu’nu başarıyla tamamlayarak, kurban etlerini Endonezyalı kardeşlerimize elden teslim etti.

Bu yıl organizasyonumuzun kesim bölümü 9-10 Aralık 2008 tarihlerinde toplam 18 saat süren bir çalışma ile tamamlandı. Toplamda 7930 adet koyun, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, tekbirler eşliğinde, vekalet verenlerin isimleri tek tek zikredilmek suretiyle kurban edildi.

6’şar parçaya ayrılan kurban etleri, ayrı ayrı paketlenerek 47.580 parça halinde Endonezya’ya gönderildi. Her bir paketin içine, bu yıl için belirlenen mesajı içeren etiketler yerleştirildi:

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı sizi seviyor.
Allah’ı (c.c.) sevin ve mesajını okuyun.
Kur’an-ı Kerim, Sure: İnsan, Ayet : 8-10

Bölgedeki çalışmaları sağlam temellere oturtmak ve yerel organizasyonları kolaylaştırmak için, Endonezya’nın Jogyakarta Eyaleti’nin Bantul bölgesinde kurulan Yayasan Server Indonesia (Endonezya Server Vakfı), bu yılki dağıtım çalışmamızda aktif olarak görev yaptı ve çalışmalarımızın sağlıklı şekilde sürdürülmesine vesile oldu. Böylelikle önümüzdeki yıllar için düşünülen her türlü organizasyonun başka kuruluşlara ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilebilmesinin de önü açılmış oldu.

Uzun süren transfer ve gümrük işlemlerinin ardından Endonezya’ya ulaşan konteynırlar, vakfımız görevlileri tarafından dağıtımın yapılacağı bölgelere varana kadar kontrol edildi ve etlerimizin dağıtım yapılacağı ana kadar sürekli -21°C’de muhafaza edilmesi sağlandı.

Bu yıl dağıtım çalışmamız büyük bir kısmı felaketler ve depremler bölgesi olan, halkın gözle görülür şekilde fakir olduğu Jogyakarta eyaletinde gerçekleştirildi. Dağıtım faaliyeti sırasında, bölgede türlü zorluklar içinde yaşayan halkın yüzlerinden gülümsemenin eksik olmaması dikkat çekti.

Jogyakarta eyaletine bağlı Jogyakarta Merkez, Bantul, Sleman, Gunung Kidul ve Kulon Progo şehirlerinde, 27 ayrı bölgede gerçekleştirilen dağıtım faaliyeti sırasında 8 kamyon kullanıldı ve 120 kişilik bir ekip görev yaptı. Toplam 5 gün süren dağıtım faaliyeti sonunda, kurban etleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden teslim edildi.

Dağıtım çalışmasında ana merkez olan Jogyakarta eyaletinin üst düzey yerel yöneticileri ve eyalet sultanını temsilen kızı, çalışmalara bizzat katılarak gelişmeleri dikkatle takip ederken, organizasyonun büyüklüğü ve yapılan yardımın mahiyeti karşısında memnuniyetlerini ve hayranlıklarını birçok kez ifade ettiler.

Yaklaşık 20 kişilik medya grubu tarafından takip edilen kurban eti dağıtım organizasyonu, Endonezya’nın televizyon ve gazetelerinde yoğun bir şekilde yer bulurken, yapılan yayınlar yerel halk tarafından da ilgiyle takip edildi.

Yerel halkın neredeyse tamamı tarafından tanınan vakfımızın çalışmaları merakla takip edilirken, vakıf görevlilerine gösterilen ilgi ve sevgi de görülmeye değerdi. Kurban bağışlarının önemli bölümünün Türkiye’den yapılmış olmasına ayrıca sevinen Endonezyalı kardeşlerimiz, Türkiye’ye selamlarını gönderirken, dillerinden dualarını eksik etmediler.

Geçtiğimiz iki yıl içinde yaklaşık 70.000 aileye kurban etlerini ulaştıran vakfımız, bu yılki organizasyon kapsamında 47.580 aileye daha yardım ulaştırarak, toplamda 117.000’den fazla aileye yardım eli uzatmış oldu.

Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin fikirlerini yaşanır kılmak ve projelerini hayata geçirmek için faaliyette bulunan vakfımız, bir sonraki kurban organizasyonu kapsamında, sizlerin de desteğiyle çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemekte ve bu hususta çalışmalarını hızla sürdürmektedir.

Bu vesile ile organizasyonumuza katılan tüm hayırseverler dostlara, onbinlerce Endonezyalı kardeşimizin hayır dualarını ve selamlarını iletir, teşekkürlerimizi sunarız.

MEC VAKFI