1432 – 2011 Kurban Organizasyonu

Mahmud Es’ad Cosan Foundation is proud to announce the successful completion of its sixth International Qurban Organisation. The trust of those who gave authority and supported MEC Foundation’s 1432/2011 International Qurban Organisation has been fulfilled and the processed and packaged qurban meats have been delivered first hand, to the neediest recipients in Indonesia.

As MEC Foundation we are proud to announce that our Foundation has continued to follow the philosophy ‘serving the created for the sake of the Creator’ of the great intellect, scholar, visionary humanitarian, philosopher, social justice activist, spiritual leader and our inspiration, Professor Mahmud Es’ad Cosan. The trust of philanthropists who had given us authority to assist them with fulfilling their act of worship has been fulfilled and our Foundation has once again carefully completed the distribution of qurban meats in 2011, personally, to their true owners in Indonesia.

Following the packaging of qurban meats and establishing formal correspondence, MEC Foundation delivered the packaged qurban meats to Indonesia’s Jakarta Port. After clearing customs, the processed and packaged qurban meats were received in cooperation with Indonesia’s Server Foundation, who provided local support to our organisation. In addition to Server Foundation, local Councils and universities also assisted with the distribution process.

This year’s primary distribution point was the town of Gunung Kidul, located in the province of Yogyakarta (special region). In addition to Gunung Kidul, the processed meats were also distributed in the cities of Jakarta, Medan and Blitar. Maximum attention was given to ensure that the processed qurban meats were delivered to deserving people. The distribution ceremony was attended by the local mayor Mrs Badinga, Mr Prabukusumo on behalf of the Yogyakarta Sultanete, and other government officials. The region’s neediest people arrived with vehicles from surrounding towns to the main distribution point, where almost 8,500 people attended.

Delivering qurban meats to almost 49,920 families (almost 200,000 people) thereby allowing them to consume meat at least once a year, our Foundation, which was formed with the ideals and philosophy of late Professor Mahmud Es’ad Cosan, will continue to serve the creation for the sake of the Creator.

With this opportunity, we would like thank our generous friends who have provided growing support our organisation over the past six years. We pray to God Almighty to accept all our prayers and make our intentions pure. We hope to be together in many qurban/charity organisations and instil a sense of hope and tranquility to much needed hearts.

1432-2011Mahmud Es’ad Coşan Vakfımızın bu yıl altıncısını düzenlediği uluslararası kurban organizasyonu kapsamında vekâlet veren hayırseverlerin kurban etleri, Endonezya’daki gerçek ihtiyaç sahiplerine birinci elden ulaştırıldı.

Kur’an ve Sünnet’in doğru anlaşılması ve uygulanması için ömrünün sonuna kadar azimle çalışan ve bu uğurda gayret gösteren ilim, fikir ve gönül önderi Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi’nin gösterdiği yolda hizmet etmeyi kendisine şiar edinen M.E.C. Vakfımız, ibadetlerini gerçekleştirmek üzere vakfımıza vekalet veren hayırseverlerin kurbanlarının kesiminden kurban etinin en son noktadaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadarki süreci bu yıl da titizlikle yürüterek 1432/2011 yılı kurbanlarını geçtiğimiz yıl olduğu gibi Endonezya’daki gerçek ihtiyaç sahiplerine birinci elden ulaştırdı.

Kurbanların kesilmesi ve paketlenmesi sonrası gerekli resmi yazışmaları yapan M.E.C. Vakfımız, kurban etlerini Endonezya’nın Jakarta Limanı’na ulaştırdı. Kurban etleri, gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından organizasyona yerel destek sağlayan Endonezya Server Vakfı ile birlikte teslim alındı. Server Vakfı’nın yanı sıra dağıtıma yerel belediyeler ve üniversiteler de destek verdi.

Bu yılki ana dağıtım noktası Jogjakarta şehrine bağlı Gunung Kidul kasabasıydı. Kurban etleri Gunung Kidul’un yanı sıra Jakarta, Medan ve Blitar şehirlerinde de dağıldı. Kurban etleri takdim edilecek kişilerin gerçek ihtiyaç sahibi olmasına azami dikkat gösterildi. Gunung Kidul kasabasında belediye binası önünde tertip edilen merasime Belediye Başkanı Sayın Badinga, Jogjakarta eyaleti Sultanını temsilen kardeşi Sayın Prabukusumo ve diğer devlet erkânı da katıldı. Çevre kasabalardan gerçek ihtiyaç sahibi insanlar vasıtalarla dağıtım merkezine taşındı. Ana dağıtım törenine yaklaşık 8 bin 500 kişi iştirak etti.

Bu yıl yaklaşık 49 bin 920 aileye (yaklaşık 200 bin kişi) kurban etinin ulaşmasına ve sofralarında senede bir kez de olsa et pişmesine vesile olan Vakfımız, adına kurulmuş olan M. Es’ad Coşan Hocaefendi’nin ilke ve işaretleri doğrultusunda Yaratıcı’nın rızası için yaratılana hizmet etmeye devam edecektir.

Bu vesileyle başta kurban organizasyonumuza 6 yıldır artan ilgiyle teveccüh gösteren hayırsever dostlar olmak üzere emeği gecen herkese teşekkür eder, Allah’u Teâlâ’dan cümlemizin niyetlerini halis, ibadetlerini kabul buyurmasını temenni ederiz. Nice kurbanlarda birlikte olmayı, nice buruk gönüllere birlikte huzur verebilmeyi ümit ederiz.