Mahmud Es’ad Coşan Vakfı 1438H/2017 – 12. Kurban Faaliyeti

100Bin Tebessüm

Her yüzde bin tebessüm

Merkezi Avustralya’nın Brisbane şehrinde bulunan Mahmut Es’ad Coşan Vakfı’mızın, bu yılki kurban organizasyonunun dağıtım bölümü Endonezya’da başladı ve hızla devam etmektedir.

Vakfimizin bu yil 12.sini düzenlediği kurban organizasyondaki en onemli gayelerinden biri, ulaşabildiğimiz her kardeşimizin kurban ibadetinin özü ve şuuruna dikkatlerini cekmeye ve bu kardeşlerimiz ile dostluk bağlarımızı perçinlemeye katkı sağlamaktır.

Bu kiymetli ibadetimizi, tüm gündemlerimizden uzak, materyalist ve maddi bir ibadet olmasının önüne geçirmek, Kurban ibadetinin özünü oluşturan Hz. İbrahim AS. ile Hz. İsmail AS. arasinda yaşanan Yaratıcının rızasını kazanmak için kurban etmenin ve bu konuda Kur-an’ı Kerim’de bulunan Hac süresinin 37. Ayetinin,

“ O (kurban)ların ne etleri nede kanları Allah’a ulaşır. Fakat sizden O’na (yanliz) takvanız (saygı ve itaatiniz) ulaşır”

anlamiyla buluşulmasina ve bu kıymetli ibadetimizin bu hususların idrak ve bilincine erilmiş olarak gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktır.

Bu şuur ile, yapılmakta olan kurban organizasyonu çerçevesinde, kurban emanetlerimizi kabul ettikleri ve bizlere bu ibadetimizi layikiyla yerine getirme imkanı sundukları için tüm vekalet sahipleri adina Endonezyali kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Organizasyonumuzun en önemli kısımlarından birisi de kurban eti dağıtım çalışmalarıdır. Teslim aldigimiz vekaletlerin sorumluluğunda ve bilincinde olarak, her bir parça kurban etimizin doğru ele ulaştığınından emin olmak ve bu çalışmayı kendi elimizle gerçekleştirmek icin kesim anından emanetlerin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize teslim edilmesi anına kadar geçen süreci kesintisiz şekilde kontrol etmekteyiz. Emanetlerinizin dağıtımları hiçbir kurum ve kuruluşun insiyatifine bırakılmadan ve kimseye bağimli kalınmadan vakfimiz eliyle gerçekleştirilmektedir.

Siz hayırsever dostlarımız adına, uzaklardaki kardeşlerimizle buluşup, onlarin köylerine, evlerine misafir olup, onlarla tanışıp sizlerden selam ve hediyeler gotürdük. Kurbanlarını uzaklardaki kardeşleriyle paylaşan siz değerli dostlarımız ve bu organizasyonumuzda emeği ve katkısı bulunan tüm kardeşlerimiz adına aldığımız selam ve duaları iletmekten büyük mutluluk duymaktayız.

Vakfımız kurban etlerinizi İlk elden ulaştırmaya, yuz binlerce tebessum ve dualar eşliğinde devam etmektedir.

MEC Vakfı