1434 – 2013 Kurban Organizasyonu

Put your mind at ease.

We do your Qurban on your behalf and make sure it reaches the needy.

MEC Foundation takes pride in providing this essential service to Muslims worldwide. Your Qurban ibadah is completed for you with peace of mind and is distributed to those most in need.

$215 (Australian Dollars) for cattle share and $230 (Australian Dollars) for sheep all inclusive cost (slaughter of sheep or cow, packaging and delivery).

Click here to book your qurban

1434-2013Mahmud Es’ad Coşan Vakfı olarak, bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz kurban organizasyonu kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden vekalet gönderen hayırseverlerin kurbanlarını Avustralya’da kesip Endonezyalı gerçek ihtiyaç sahibi yüzbinlerce aileye ilk elden ulaştırmaya hazırlanıyoruz.

MEC Vakfı olarak, sağlıklı ve semiz kurbanlıkların Avustralya’da özenle seçilmesinden helal tescilli modern tesislerde İslami usullere göre kesilmesine, etlerin soğuk hava muhafazasında gemiyle Endonezya’ya ulaştırılmasına, yılda bir kez et yeme imkânına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine “ilk elden” ulaştırılmasına  kadar her aşamayı hassasiyetle uygulayarak “uluslararası kurban organizasyonu” standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.

Aşama aşama neyi/nasıl yaptığımız hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayınız.

Bu yılki organizasyonumuzda;
küçükbaş kurban bedeli 230 Avustralya Doları,
büyükbaş  hisse  bedeli 215
Avustralya Doları olarak belirlenmiştir.

Kurban organizasyonumuza yalnızca kredi kartı ile web sitemiz üzerinden kayıt kabul edilmektedir.

Kredi kartı ile sitemiz üzerinden yapılmış olan ve referans numarası alınmış bütün kayıtların vekalet ve ödeme işlemi tamamlanmış olup, herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Vekalet ve ödeme işlemini gerçekleştirmek için tıklayın.
Daha önce kredi kartınızla yapmış olduğunuz kurban kaydını görmek için tıklayın.
Vekalet ve ödeme işlemi ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları için tıklayın.
Kurban ibadeti hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın.

NEDEN ENDONEZYA?

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya, aynı zamanda İslam’dan uzaklaştırma faaliyetlerinin en sinsi usüllerle yapılageldiği bir ülkedir ve Müslüman halkın dinini değiştirtmek için kullanılan yöntemlerden birisi de maddi yardımlardır.

Uluslararası Kurban Organizasyonu, MEC Vakfı’nın, başta misyoner kuruluşlar olmak üzere birçok kuruluş tarafından yoğun faaliyetler yürütülen bu ülkeye karşı maddi ve manevi sorumluluklarını yerine getirme anlayışıyla yaptığı faaliyetlerden biridir.

KURBAN ORGANİZASYONLARIMIZ ve HEDEFLERİMİZ

MEC Vakfı olarak bugüne kadar toplamda yaklaşık 350.000 gerçek ihtiyaç sahibi aileye -yaklaşık 1,5 milyon kişiye- kurban eti ulaştırdık. Kurban organizasyonlarımıza dünyanın farklı yerlerindeki onlarca ülkeden uluslararası çapta katılım gerçekleşti.

Bu yıl 8. sini düzenlediğimiz uluslararası kurban organizasyon sizlerin teveccühüyle 100.000 aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bizler kurbanın sadece bir bağış veya yardım kampanyası değil öncelikle bir ibadet olduğunun farkındayız ve bu ibadeti usulüne uygun şekilde, Allah’ın cc. kabul edeceği şekliyle sizin adınıza hassasiyetle -adım adım- yerine getirmeye çalışıyoruz.